KUNST IN DE KAS SCHENKT € 1750,- AAN STICHTING LEERGELD

Kunst in de Kas heeft € 1750,- geschonken aan de Stichting Leergeld West-Friesland. Voorzitter Martin van der Raad van Stichting Leergeld spreekt over een “een ontzettend warme verrassing”. De schenking is geoormerkt geld en wordt besteed aan cursussen op het gebied van kunst & cultuur…

De eerste editie van Kunst in de Kas stond in het teken van wijlen Maria Koenis. Dochters Roos en Merel hadden bepaald dat een gedeelte van haar schilderijen en keramiek te koop zou worden aangeboden en de opbrengst hiervan te schenken aan Stichting Leergeld. Roos van Meerkerk – tevens ambassadeur van Kunst in de Kas – hierover: “Met dit geld krijgen verschillende kinderen die hier anders de mogelijkheid niet toe hadden, de kans zich verder ontwikkelen in kunst & cultuur. We schenken niet alleen geld, we bieden deze kunstenaars in de dop ook de mogelijkheid om hun werken te zijner tijd te exposeren bij ons in de kas.

Voor een dubbeltje toch een kwartje
Stichting Leergeld steunt bijna 900 kinderen per jaar. Het gaat hier om kinderen die uit gezinnen komen die moeten rondkomen van onder de 120% bijstandsniveau zegt penningmeester Kees Rijntjes. De stichting geeft kinderen ‘die voor een dubbeltje geboren worden de kans om een kwartje te worden’. Stichting Leergeld werkt met circa 35 parttime vrijwilligers. Het initiatief Kunst in de Kas spreekt de Stichting Leergeld enorm aan. “Ik zie veel paralellen met deze stichting en onze eigen stichting”, zegt Van der Raad.

Klik hier voor de publicatie in het Westfries weekblad.