EEN NIEUWE LENTE…

In het voorjaar gaat de Kas weer open. Verschillende kunstenaars laten een breed scala aan kunstwerken zien. Gelardeerd met verschillende live performances…

April: een expressie van een impressie
Anja Bulthuis heeft veel liefde voor expressie in de dans. Ze wordt in haar werk vooral geïnspireerd door de natuur, het kleuren-, vormen- en lijnenspel van alledag. Deze ingrediënten komen op een of andere manier altijd terug in haar abstracte, acrylschilderijen. ‘Ik volg mijn gevoel en laat me verrassen met de uitkomst van het spel met kwast, kleur en beweging. Dit vindt zijn weg naar het doek. Het is een expressie van een impressie‘, aldus Anja.
Klik hier voor de Art-Page van Anja Bulthuis.

Mei: eeuwige zoektocht
Tina Baas schildert voornamelijk met acrylverf, maar ook met olieverf. Zij haalt inspiratie uit de eeuwige zoektocht naar harmonie in het leven. Door keuzes te maken, door grenzen te verleggen en obstakels te overwinnen. Obstakels: in de vorm van blokfiguren. De kleuren groen/geel van de prachtige natuur, blauw van water en rood van pijn en verdriet. Deze kleuren en vormen brengen haar schilderijen tot een kleurrijke en evenwichtige harmonie.
Klik hier voor de Art-Page van Tina Baas.

Juni: negativiteit wordt positiviteit
Thom van der Gulik (STHOM.) is inmiddels een soort van ‘opgegroeid’ in Hoorn. Van de wereld om hem heen raakt hij totaal overprikkeld. Van alle vervelende, irritante en stomme prikkels wil hij iets moois maken. Dit doet hij door middel van schilderen en schrijven. Zo zet hij negativiteit om in positiviteit. Hij maakt schilderijen, muurschilderingen, teksten, gedichten, quotes, 3D objecten en al het andere wat hij verzint.
Klik hier voor de Art-Page van STHOM.