Akram Hamza

Akram Hamza is een zonder twijfel een zeer getalenteerd kunstenaar. Akram is afgestudeerd aan de Kunstacademie van de Universiteit van Damascus. Daar was hij – naast beeldend kunstenaar – ook docent aan de Faculteit van Fine Arts. Hij vluchtte uit Syrië, waar een afschuwelijke oorlog vanaf 2011 het leven onmogelijk maakt. Vanaf 2015 verblijft de ervaren kunstenaar in Nederland. Na allerlei omzwervingen (Oss, Ter Apel en Den Helder), woont en werkt hij nu in Hoorn. Akram participeerde in diverse culturele evenementen in Nederland, België en Duitsland. In 2016 nam hij deel aan de zeer succesvolle grensoverschrijdende groepsexpositie “Syria our house” in Eindhoven.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s.

(De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd)

 • Nieuws

  • SYRISCHE KUNSTENAARS IN DE KAS

   SYRISCHE KUNSTENAARS IN DE KAS

   Op 25 en 26 augustus exposeren en musiceren gevluchte kunstenaars uit Syrië in de Kas. Kunstschilder Akram Hamza, beeldhouwer Moussa Ramou en muzikant Ahmed Abdulla vertolken “Het indrukwekkende verhaal van een verscheurd en bedroefd land in beweging”. ..Lees meer »
  • KUNST IN DE KAS OP MONTMARTRE

   KUNST IN DE KAS OP MONTMARTRE

   Kunst in de Kas geeft acte de presente tijdens het Culturele Weekend van Hoorn. Op het kunstenaarsplein Montmartre exposeren en werken op zondag 2 september verschillende Kunstenaars uit de Kas. Ook zijn er live performances…Lees meer »