FOUNDATION

Kunst in de Kas is een initiatief van de Fiddler’s Foundation. Deze stichting biedt een multimediaal platform aan kunstenaars uit de regio. Het gaat hierbij om het creëren van exposure voor kunstenaars.

Locatie
De Fiddler’s Foundation heeft de beschikking over een unieke locatie. In het oude dorpscentrum van Zwaag (bij Hoorn) kunnen kunstenaars exposeren in een authentieke tuinderskas. De exposities worden ook luister bijgezet via de website en social media.

Bestuur
Het bestuur van de Fiddler’s Foundation wordt gevormd door Johan Dijk (voorzitter), Corrie Fintelman (secretaris) en Wim van der Laan (penningmeester).

Ambassadeurs
Verschillende ambassadeurs zetten zich actief in voor Kunst in de Kas, waaronder Regina Maria de Jager (fotografie), Timber Povee (website). Roos van Meerkerk (social media), Bart Meilink (logistiek & techniek) en Maartje Brandt (algemeen).

Logo
Het logo van de Fiddler’s Foundation en Kunst in de Kas is een vrije weergave van het familiewapen van Tarquinius Poppinga (1647), een verre voorvader van oprichter Johan Dijk. Op de rechterhelft van het wapenschild prijkt een halve adelaar, destijds de Keizerlijke Adelaar van het Heilige Roomse Rijk. De adelaar symboliseert de grote K, de grote K van de verborgen kunstenaars bij Kunst in de Kas.
Links onder staan verschillende banen, de verschillende vormen van Kunst die zijn te bewonderen en te beleven bij Kunst in de Kas.
De initialen links boven zijn de initialen van Tarquinius. Na zijn studie theologie in Franeker werkte hij een beperkt aantal jaren als dominee in Friesland. Tarquinius bleek toch een te ietwat vrijgevochten predikant te zijn. Zo zette hij vraagtekens bij het nut van kinderdoop. Dit was voor de gevestigde kerkelijke orde iets te veel van het goede. Ontslag was het gevolg.. ..In het logo symboliseren deze initialen de vrije & creatieve geest van kunstenaars met een grote K.

Statutair
De Fiddler’s Foundation is statutair gevestigd in de gemeente Hoorn en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 68895577.

 

 • Nieuws

  • EXPOSITIE ANJA BULTHUIS & MUZIKALE IMPROVISATIES VAN P(I)ETER PAN

   EXPOSITIE ANJA BULTHUIS & MUZIKALE IMPROVISATIES VAN P(I)ETER PAN

   Beeldende kunst, live schilderen op muziek en muzikale improvisaties, dat is het aanbod op zondag 8 april bij Kunst in de Kas. Beeldend kunstenaar Anja Bulthuis uit Hoorn exposeert. Het muzikale duo P(i)eter Pan geeft verschillende muzikale performances. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk…Lees meer »
  • KERAMIEK IN DE KAS

   KERAMIEK IN DE KAS

   De expositie van beeldend kunstenaar Anja Bulthuis op 8 april krijgt een extra dimensie: Marleen Buijs en Kine Krijnen van atelier Lenie van der Laan uit Zwaag exposeren keramiek. De circa 20 kunstwerken zijn handvormen en hol opgebouwd met kleiringen, kleiplakken of met behulp van mallen….Lees meer »