FOUNDATION

Kunst in de Kas is een initiatief van de Fiddler’s Foundation. Deze stichting biedt een multimediaal platform aan kunstenaars uit de regio. Het gaat hierbij om het creëren van exposure voor kunstenaars.

Locatie
De Fiddler’s Foundation heeft de beschikking over een unieke locatie. In het oude dorpscentrum van Zwaag (bij Hoorn) kunnen kunstenaars exposeren in een authentieke tuinderskas. De exposities worden ook luister bijgezet via de website en social media.

Bestuur
Het bestuur van de Fiddler’s Foundation wordt gevormd door Corrie Fintelman (voorzitter), Johan Dijk (secretaris), Wim van der Laan (penningmeester), Meindert Reus (PR & Publiciteit) en Bart Meilink (logistiek & techniek) .

Ambassadeurs
Verschillende ambassadeurs zetten zich actief in voor Kunst in de Kas, waaronder Regina Maria de Jager (fotografie), Timber Povee (website). Roos van Meerkerk (social media) en Maartje Brandt (algemeen).

Logo
Het logo van de Fiddler’s Foundation en Kunst in de Kas is een vrije weergave van het familiewapen van Tarquinius Poppinga (1647), een verre voorvader van oprichter Johan Dijk. Op de rechterhelft van het wapenschild prijkt een halve adelaar, destijds de Keizerlijke Adelaar van het Heilige Roomse Rijk. De adelaar symboliseert de grote K, de grote K van de verborgen kunstenaars bij Kunst in de Kas.
Links onder staan verschillende banen, de verschillende vormen van Kunst die zijn te bewonderen en te beleven bij Kunst in de Kas.
De initialen links boven zijn de initialen van Tarquinius. Na zijn studie theologie in Franeker werkte hij een beperkt aantal jaren als dominee in Friesland. Tarquinius bleek toch een te ietwat vrijgevochten predikant te zijn. Zo zette hij vraagtekens bij het nut van kinderdoop. Dit was voor de gevestigde kerkelijke orde iets te veel van het goede. Ontslag was het gevolg.. ..In het logo symboliseren deze initialen de vrije & creatieve geest van kunstenaars met een grote K.

Statutair
De Fiddler’s Foundation is statutair gevestigd in de gemeente Hoorn en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 68895577.

 

 • Nieuws

  • Jong talent bij Kunst in de kas

   Jong talent bij Kunst in de kas

   Volgende week zondag 3 juni vindt alweer de derde editie van Kunst in de Kas van 2018 plaats. De laatste voor de (korte) zomerstop. Dit keer is de kas het domein van twee jonge kunstenaars, STHOM. en Levi Noë. STHOM. zal zijn kunstwerken exposeren en Levi zal de expositie luister bijzetten met akoestische rap-voorstellingen. Lees meer »
  • 3 JUNI: BUITENGEWOON STHOM. & AKOESTISCHE RAP

   3 JUNI: BUITENGEWOON STHOM. & AKOESTISCHE RAP

   Op zondag 3 juni exposeert de Hoornse kunstenaar STHOM. (Thom van der Gulik) in de Kas. Deze kunstenaar zet negativiteit om in positiviteit. De Hoornse rapper Levi Noë geeft tijdens de expositie een aantal akoestische rap-voorstellingen. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij…Lees meer »
  • WORD VRIEND VAN KUNST IN DE KAS

   WORD VRIEND VAN KUNST IN DE KAS

   De activiteiten van Stichting Kunst in de Kas worden gefinancierd uit vrijwillige bijdragen van de kunstenaars en jaarlijkse donaties van vrienden van Kunst in de Kas. Word VRIEND van Kunst in de Kas en steun daarmee op persoonlijke wijze de activiteiten en de kunstenaars…Lees meer »