Sebastiaan Koenen

De van oorsprong uit Wognum afkomstige Sebastiaan Koenen had vrij snel zijn eerste ervaring met tekenen en muziek. Tijdens zijn studie Europese Archeologie bleef de drang tot creëren aanwezig. Dit varieerde van onder meer teken-, schilderwerk en muziek tot kleisculpturen. Termen als ‘samenhang’, ‘dynamiek’ of ‘contrast’ vormen een belangrijk onderdeel bij het teken- en schilderwerk. In 2005 gaf hij een voorzichtige aanzet tot een eerste expositie in het Hoornse pop- en cultuurcentrum Manifesto. In 2011 benaderde haute-coutureontwerper Sepehr Maghsoudi hem om enkele tekeningen voor zijn T-shirtlijn te ontwerpen. Er volgde een kleine expositie, samen met de Hoornse kunstenaar Boxie. Later exposeerde hij onder meer bij de Haagse Kunstkring.
Sebastiaan maakt voor zijn werk gebruik van Oost-Indische inkt, waterverf, ecoline, olieverf en voor zijn sculpturen speksteen.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s

(De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd)

 • Nieuws

  • Jong talent bij Kunst in de kas

   Jong talent bij Kunst in de kas

   Volgende week zondag 3 juni vindt alweer de derde editie van Kunst in de Kas van 2018 plaats. De laatste voor de (korte) zomerstop. Dit keer is de kas het domein van twee jonge kunstenaars, STHOM. en Levi Noë. STHOM. zal zijn kunstwerken exposeren en Levi zal de expositie luister bijzetten met akoestische rap-voorstellingen. Lees meer »
  • 3 JUNI: BUITENGEWOON STHOM. & AKOESTISCHE RAP

   3 JUNI: BUITENGEWOON STHOM. & AKOESTISCHE RAP

   Op zondag 3 juni exposeert de Hoornse kunstenaar STHOM. (Thom van der Gulik) in de Kas. Deze kunstenaar zet negativiteit om in positiviteit. De Hoornse rapper Levi Noë geeft tijdens de expositie een aantal akoestische rap-voorstellingen. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij…Lees meer »
  • WORD VRIEND VAN KUNST IN DE KAS

   WORD VRIEND VAN KUNST IN DE KAS

   De activiteiten van Stichting Kunst in de Kas worden gefinancierd uit vrijwillige bijdragen van de kunstenaars en jaarlijkse donaties van vrienden van Kunst in de Kas. Word VRIEND van Kunst in de Kas en steun daarmee op persoonlijke wijze de activiteiten en de kunstenaars…Lees meer »