Sebastiaan Koenen

De van oorsprong uit Wognum afkomstige Sebastiaan Koenen had vrij snel zijn eerste ervaring met tekenen en muziek. Tijdens zijn studie Europese Archeologie bleef de drang tot creëren aanwezig. Dit varieerde van onder meer teken-, schilderwerk en muziek tot kleisculpturen. Termen als ‘samenhang’, ‘dynamiek’ of ‘contrast’ vormen een belangrijk onderdeel bij het teken- en schilderwerk. In 2005 gaf hij een voorzichtige aanzet tot een eerste expositie in het Hoornse pop- en cultuurcentrum Manifesto. In 2011 benaderde haute-coutureontwerper Sepehr Maghsoudi hem om enkele tekeningen voor zijn T-shirtlijn te ontwerpen. Er volgde een kleine expositie, samen met de Hoornse kunstenaar Boxie. Later exposeerde hij onder meer bij de Haagse Kunstkring.
Sebastiaan maakt voor zijn werk gebruik van Oost-Indische inkt, waterverf, ecoline, olieverf en voor zijn sculpturen speksteen.

** BIOGRAFIE

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s

(De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd)

 • Nieuws

  • SYRISCHE KUNSTENAARS IN DE KAS

   SYRISCHE KUNSTENAARS IN DE KAS

   Op 25 en 26 augustus exposeren en musiceren gevluchte kunstenaars uit Syrië in de Kas. Kunstschilder Akram Hamza, beeldhouwer Moussa Ramou en muzikant Ahmed Abdulla vertolken “Het indrukwekkende verhaal van een verscheurd en bedroefd land in beweging”. ..Lees meer »
  • KUNST IN DE KAS OP MONTMARTRE

   KUNST IN DE KAS OP MONTMARTRE

   Kunst in de Kas geeft acte de presente op het kunstenaarsplein Montmartre tijdens het Culturele Weekend van Hoorn. Op het plein exposeren en werken op zondag 2 september verschillende Kunstenaars uit de Kas. Ook zijn er live performances…Lees meer »