Sebastiaan Koenen

De van oorsprong uit Wognum afkomstige Sebastiaan Koenen had vrij snel zijn eerste ervaring met tekenen en muziek. Tijdens zijn studie Europese Archeologie bleef de drang tot creëren aanwezig. Dit varieerde van onder meer teken-, schilderwerk en muziek tot kleisculpturen. Termen als ‘samenhang’, ‘dynamiek’ of ‘contrast’ vormen een belangrijk onderdeel bij het teken- en schilderwerk. In 2005 gaf hij een voorzichtige aanzet tot een eerste expositie in het Hoornse pop- en cultuurcentrum Manifesto. In 2011 benaderde haute-coutureontwerper Sepehr Maghsoudi hem om enkele tekeningen voor zijn T-shirtlijn te ontwerpen. Er volgde een kleine expositie, samen met de Hoornse kunstenaar Boxie. Later exposeerde hij onder meer bij de Haagse Kunstkring.
Sebastiaan maakt voor zijn werk gebruik van Oost-Indische inkt, waterverf, ecoline, olieverf en voor zijn sculpturen speksteen.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s

(De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd)

 • Nieuws

  • EXPOSITIE ANJA BULTHUIS & MUZIKALE IMPROVISATIES VAN P(I)ETER PAN

   EXPOSITIE ANJA BULTHUIS & MUZIKALE IMPROVISATIES VAN P(I)ETER PAN

   Beeldende kunst, live schilderen op muziek en muzikale improvisaties, dat is het aanbod op zondag 8 april bij Kunst in de Kas. Beeldend kunstenaar Anja Bulthuis uit Hoorn exposeert. Het muzikale duo P(i)eter Pan geeft verschillende muzikale performances. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk…Lees meer »
  • KERAMIEK IN DE KAS

   KERAMIEK IN DE KAS

   De expositie van beeldend kunstenaar Anja Bulthuis op 8 april krijgt een extra dimensie: Marleen Buijs en Kine Krijnen van atelier Lenie van der Laan uit Zwaag exposeren keramiek. De circa 20 kunstwerken zijn handvormen en hol opgebouwd met kleiringen, kleiplakken of met behulp van mallen….Lees meer »