KAS BIJNA TE KLEIN….

Meer dan 400 mensen vonden hun weg naar de Zwaagse Kas om te genieten van kunst en muziek tussen de tomaten. Tijdens ‘de spits’ was de kas bijna te klein. De derde editie van Kunst in de Kas met beeldende kunst omlijst door gitaar-performances was met recht een succes…

Beeldend kunstenaar Bernard van den Bos uit Hoorn exposeerde met zo’n 35 kunstwerken. Zijn schilderijen zijn als het ware geschilderd als collages. In zijn kunstwerken komen lijnen, vlakken en kleuren samen met onderwerpen en emotie. Hierbij zijn onbekende mensfiguren en contrasterend kleurgebruik te zien. Er ontstaat een spel tussen abstracte en figuratieve onderdelen. Uiteindelijk maakt de kijker het verhaal bij de kunstwerken, maar hij kan op het verkeerde been worden gezet door onverwachte aspecten. En dat gebeurde dan ook bij menig bezoeker en zelfs koper.

De expositie werd luister bijgezet door performances van de Hoornse gitarist Timber Povee. Geheel in de sfeer van de schilderijen verraste hij de bezoekers met zijn unieke gitaar-composities.