Kunst in de Kas Logo
E-ZINE, # 7, 30 AUG 2020

3 X MONTMARTRE

Op zondag 6 september opent het culturele seizoen in Hoorn. Onder de noemer van ‘Cultuurproeverij Hoorn’ kunnen de bezoekers genieten van muziek, theater, schilderkunst, acrobatiek, film.

Kunst in de Kas organiseert van 12:00 uur tot 17:00 uur 3 x Montmartre. De tuin van Expoost, de binnenplaats voor de Statenpoort en de terras-tuin van Huis Verloren worden een gezellige mix van kunstenaars, artiesten en bezoekers. Verschillende kunstenaars exposeren en werken in een Montmartre-achtige sfeer.

Er vinden optredens plaats van muzikanten. Het geheel wordt gelardeerd met rap-optredens van Levi Noë en poëzievoordrachten van Bettina Reus. De Montmartre locaties zijn binnen de 1,5 meter afspraken vrij toegankelijk. Voor de meeste andere activiteiten van Cultuurproeverij Hoorn moet wel worden gereserveerd via cultuurhoorn.nl.

Graag tot zondag 6 september!

Corrie Fintelman
(Voorzitter Stichting Kunst in de Kas)

HUIS VERLOREN

Montmartre2020
In de terras-tuin van Huis Verloren aan het Kerkplein creëert Roy Valentijn de meest ‘sub fantalistische’ doeken. Kunstenaar Lia Blok maakt het onzichtbare zichtbaar, daar waar woorden tekortschieten.

Dichter Bettina Reus draagt voor uit eigen werk om: 14:00 en 16:30
Levi Noë geeft om 15:15 een eigentijdse Rap-optreden

STATENPOORT

Foto_Jos_Jan
Op de binnenplaats voor de Statenpoort (ingang Nieuwstraat) volgt Anja Bulthuis haar gevoel dat zijn weg vindt naar het doek. Suzanne Solognier creëert kleurrijke sieraden. Het illustere duo Jos Leo & Jan van der Woud overvallen -gewapend met gitaar en bas - het publiek met vergeten juweeltjes uit het rijke verleden.

Dichter Bettina Reus draagt voor uit eigen werk om: 13:00 en 15:00
Levi Noë geeft om 16:00 een eigentijdse Rap-optreden

EXPOOST

Mandak voor Expoost
In de kunsttuin van Expoost aan het Roode Steen maakt beeldend kunstenaar Anita Eijken combi’s van vele kunsttechnieken. Lenie van der Laan maakt bijzondere objecten. Paapi laat de kijker verrassen. Klaas Jan Gorter laat veel aan het doek toevertrouwen, zo ook Jet Willems. Mandak Azizi experimenteert met nieuwe schilderstijlen.

Gitarist-zangers Timber Povee en Jan Boers larderen de kunst met een verrassend repertoire.

Dichter Bettina Reus draagt voor uit eigen werk om: 12:30 en 15:30
Levi Noë geeft om 14:30 een eigentijdse Rap-optreden

GELARDEERD MET...

De muziekkeuze in deze editie is...
Levi Noe
Spoken Word 2018 - Levi Noe
facebook instagram custom