Akram Hamza

Akram Hamza bij kunst in de kas
Akram Hamza bij kunst in de kas

Akram Hamza is een zonder twijfel een zeer getalenteerd kunstenaar. Akram is afgestudeerd aan de Kunstacademie van de Universiteit van Damascus. Daar was hij – naast beeldend kunstenaar – ook docent aan de Faculteit van Fine Arts. Hij vluchtte uit Syrië, waar een afschuwelijke oorlog vanaf 2011 het leven onmogelijk maakt. Vanaf 2015 verblijft de ervaren kunstenaar in Nederland. Na allerlei omzwervingen (Oss, Eindhoven, Ter Apel en Den Helder), woont en werkt hij nu in Hoorn. Akram participeerde in diverse culturele evenementen in Nederland, België en Duitsland. In 2016 nam hij deel aan de grensoverschrijdende groepsexpositie “Syria our house” in Eindhoven.

In augustus 2018 had Akram samen met beeldhouwer Moussa Ramou een zeer succesvolle expositie bij Kunst in de Kas. De expositie werd gelardeerd met performances van muzikant Ahmed Abdulla, die de luit bespeelde.

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Akram het schilderij ‘De innerlijke wereld van de mens‘.

De corona-periode inspireerde hem tot het maken van het kunstwerk ‘De dame, de zon‘.

Akram exposeerde met het kunstwerk ‘The night‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?! Hij exposeerde met de kunstwerken ‘Man als Enkido‘ en ‘Vrouw als verademing‘ op de virtuele Kas-expositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd

In de pers