Aswin Vestjens

Aswin Vestjens op kunstmarkt
Aswin Vestjens op kunstmarkt

Aswin Vestjens is geboren en getogen in de Zaanstreek. Als zoon van een tekenleraar en kleinzoon van een architect zat de zin om dingen te creëren er al vroeg in. In zijn kindertijd tekende hij alles wat los en vast zat. Hij is in 2001 afgestudeerd als interieurarchitect aan de Kunstacademie in Utrecht.

Aswin ontwerpt en bouwt meubels, lampen, luidsprekerboxen en interieurobjecten. Sinds 2015 maakt hij ook olieverfschilderijen.

Zijn abstracte doeken kenmerken zich door natuurlijke, organische vormen, een helder en rijk kleurgebruik en aparte kleurcombinaties. Graag laat hij aan de toeschouwer over wat die er in ziet. ‘Mijn schilderijen prikkelen de fantasie van de kijker, die kan er steeds weer iets anders in zien.’

Het maken van een schilderij is voor hem steeds weer een soort reis. ‘Ik weet van tevoren niet waar ik uitkom. Gaandeweg vormt zich van alles onder het penseel. Dat is wat het zo leuk en interessant maakt.’

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Aswin het schilderij ‘De gouden eeuw‘. Dit kunstwerk laat vier (maatschappelijke) lagen zien.

De corona-periode inspireerde hem tot het maken van het kunstwerk ‘De Goochelaar‘.

Aswin exposeerde met zijn kunstwerken ‘Luctor et Emergo‘ en ‘Geordende chaos‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?! Hij exposeerde met het kunstwerk ‘Ontluiking‘ op de virtuele Kas-expositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd