Bep Roet is geboren en getogen in de Beemster. Als kunstenaar begon zij met olieverf, etsen, monotypes en collages. Door veel te experimenteren ontstonden vaak werkstukken met een geheel eigen stijl en mysterieuze sfeer. Voor haar nieuwere werk doet zij inspiratie op in Nederland en tijdens de vele reizen die ze maakt in Europa en Marokko. De prachtige natuur is de gulle gever voor nieuw beeldmateriaal. Alles wat groeit, bloeit en vergaat, fascineert haar. Onderdelen van foto’s verwerkt zij in unieke abstracte collages.

Met haar fototoestel speurt zij in de tuin en op andere plekken naar boeiende elementen in de natuur. De halfvergane delen van pompoenen die maandenlang onder allerlei weersomstandigheden buiten liggen, zorgen soms voor verrassende vormen en kleuren. Kleine boeiende stukjes uit foto’s van de indrukwekkende Marokkaanse en Noorse watervallen, gebruikt zij bijvoorbeeld als achtergrond van de collages. In delen van bergwanden ziet zij allerlei bijzondere vormen en kleuren. Die komen terug in de composities. In Marokkaanse agaves ziet zij vaak onwerkelijke, mooie, grillige, sprookjesachtige elementen.

In haar atelier stoeit zij met delen van foto’s die zij heeft gemaakt. Op die manier ontstaan nieuwe, unieke fantasieplanten, wezens en taferelen: haar unieke abstracte collages.

Artpage