Lenie van der Laan (1957) haar basis is terug te vinden op de lagere school waar ze van een lerares grote stimulans ontving om met klei te werken en te spelen. Vanaf 1985 heeft ze verschillende cursussen/workshops gevolgd en les gehad van verschillende keramistes o.a. Mieke de Groot, Jannie van der Wel, Natascha Zaludova en Henk Wolvers. Sinds 1996 werkt ze in haar eigen atelier en geeft ze ook keramiekcursussen en workshops.

Lenie maakt bijzondere objecten veelal geïnspireerd door organische en fossiele vormen. Haar werk kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en kleuren waardoor het een krachtige uitstraling heeft. De objecten worden opgebouwd uit ringen, plakken of wordt met behulp van drukmallen gemaakt. De huid van de objecten wordt versierd met allerlei reliëfs waardoor je kunt zien dat de klei plastisch is geweest. Lenie gebruikt niet zoveel glazuren, maar gebruikt verschillende kleuren klei en versiert deze met engobes. Het werk wordt soms raku gestookt, wat zich kenmerkt door de diepzwarte en koperachtige kleuren in het glazuur. Daarnaast gebruikt ze ook andere stook technieken zoals pitfire en naked raku.

Momenteel werkt ze met porseleinklei, dit combineert ze met grillige stukken hout. Het porselein wordt niet geglazuurd waardoor het een pure en natuurlijke uitstraling heeft. De objecten zou je zo kunnen tegenkomen in de natuur.

Artpage