Vanaf het midden van de jaren zeventig voelt hij zich aangetrokken door ruimtelijke objecten, architectuur en beelden. Gedurende lessen en cursussen keramiek begon hij met het maken van beelden naar model. Meestal een menselijk model, een kop of een tors.

Vanaf 2002 begon Paul beelden uit steen te hakken. Dat was in een werkweek in Beauregard (Frankrijk). Hij heeft in Amsterdam in verschillende ateliers gewerkt (Fien Volders, Benn Schoer en Anneke de Witte). Paul werkt op dit moment in ateliers in Amsterdam en Emst op de Veluwe. Hij maakt modellen van klei voordat hij deze uit steen gaat hakken. Daarop zoekt hij een steen die het gewenste beeld qua kleur en structuur versterkt.

Hij bakt en glazuurt kleine modellen van klei. Daardoor worden de aanvankelijke modellen volwaardige keramische beelden. De grotere werken van keramiek kwamen in het atelier van Anneke de Witte in Amsterdam tot stand.

Door zijn beelden is de kunstenaar anders naar vormen en kijken. ‘Beelden zijn vooral een lijnenspel in de ruimte’. Hij zoekt in zijn beelden naar de spanning in structuren. De vloeiende, ronde, strakke en gebroken lijnen vormen tezamen een beeld in de ruimte. Zodoende worden figuratieve gestalten abstract en tot de kern van het lijnenspel teruggebracht.

TERUG NAAR DE ARTPAGE VAN PAUL KRYNEN