Sebastiaan Koenen (1979) heeft zijn jeugd in het West-Friese Wognum doorgebracht. Hij had vrij snel zijn eerste ervaring met tekenen en muziek. Muziekles kreeg hij van zijn vader. In Hoorn volgde hij het voortgezet onderwijs op de voormalige O.S.G. West-Friesland. Hier kreeg hij onder meer tekenles van Peter Dorleijn. Na het VWO stond hij voor meerdere keuzes. Hij deed toelating voor het Conservatorium, de Gerrit Rietveld Academie en de Rijks Tekenacademie. Ook lonkte de wereld van de wetenschap.

Hoewel toegelaten tot deze opleidingen, besloot hij de studie Europese Archeologie te volgen. Binnen de studiejaren bleef de drang tot creëren aanwezig. Dit varieerde van teken-, schilderwerk en muziek tot kleisculpturen, stop-motion animatie en homepages. Een voorzichtige aanzet tot een eerste expositie hield hij in 2005 in het Hoornse pop- en cultuurcentrum Manifesto. In 2007 rondde hij de universitaire studie Archeologie af.

Hij bleef zich verder verdiepen in de muzikale en visuele wereld. Geïnspireerd door liveoptredens en jamsessies zocht hij binnen de muziek naar de juiste harmonie. Bij het teken- en schilderwerk ging het om een vrijwel soortgelijke zoektocht: termen als ‘samenhang’, ‘dynamiek’ of ‘contrast’ vormen ook tijdens het tekenen een belangrijk onderdeel. In 2011 werd hij benaderd door haute-coutureontwerper Sepehr Maghsoudi om enkele tekeningen voor zijn T-shirtlijn te ontwerpen. Er volgde een kleine expositie in zijn winkel/galerie Salon Privé aan de Nieuwstraat te Hoorn, samen met de Hoornse kunstenaar Boxie. Een jaar later werd hij lid van de Hoornse kunstenaarsvereniging ‘de Boterhal’, waar hij aan meerdere exposities deelnam. Buiten Hoorn exposeerde hij onder andere bij de Haagse Kunstkring. Voor zijn werk gebruikt hij materiaal zoals Oost-Indische inkt, waterverf, ecoline, olieverf en voor zijn sculpturen speksteen.

Artpage