De eeuwige zoektocht naar harmonie in het leven, door keuzes te maken, door grenzen te verleggen en obstakels te overwinnen. Obstakels: in de vorm van blokfiguren, de kleuren groen/geel van de prachtige natuur, blauw van water en rood van pijn en verdriet. Deze kleuren en vormen brengen de schilderijen van Tina Baas tot een kleurrijke en evenwichtige harmony. Nieuw is dat Tina Baas deze zoektocht ook uit in objecten. Met gevonden ijzeren voorwerpen zoekt zij- en vormt zij bijzondere objecten.

Beemsterlinge Tina Baas is in 1997 begonnen met schilderen. Voornamelijk met acrylverf maar later ook olieverf. In juni 2002 heeft zij met succes de Masterclass op de Vrije Academie “De Leeuwenburgh” te Amsterdam afgerond. Hiervoor heeft zij een opleiding bij “Atelier Crejat” in Alkmaar gevolgd.

Tina haalt inspiratie uit zichzelf in combinatie met het zien van een bepaalde vorm of kleur, waardoor zij geïnspireerd raakt. Alvorens zij met het schilderij begint, schetst zij heel summier een paar lijnen en al kijkend naar het object en combinerend met de kleuren ontstaat het schilderij. Veel kleur en abstracte vormen hebben haar voorkeur en in veel van haar schilderijen komt het thema “mens en dier” voor. Mede door het gebruik van de elementaire kleuren wordt een modern effect verkregen. De creatie van haar objecten ontstaan met behulp van willekeurig gevonden stalen onderdelen, waarmee verrassende en bijzondere harmonieuze beelden worden gecreëerd.

Artpage