Wendy Veerbeek (1966) volgde de opleiding VOBK (Stichting voor ontwikkeling van Beeldende Creativiteit) tekenen & schilderen bij de Nieuwe Academie te Alkmaar. Daar leerde ze de basis en materiaalgebruik. Daarna de vervolgopleiding tekenen & schilderen, waar ze ook veel leerde over de achtergrond van verschillende kunstenaars. Het vierde jaar was het Academische jaar. Hier lag de aandacht bij het ontwikkelen van een eigen stijl.
Wendy is vaak op pad met de fiets en maakt dan vele foto’s van de omgeving.Ze wordt elke keer weer verrast door de natuur, die elk seizoen weer wat moois te bieden heeft. Maar dat het ook zo verandert, soms binnen een paar minuten, bijvoorbeeld de lucht en de kleuren. De foto’s die ze maakt zijn vaak een startpunt om aan een schilderij te beginnen.

De eerste serie schilderijen bestaat uit IJsselmeergezichten, gemaakt met acrylverf op doek. Kenmerken van de schilderijen zijn: mooi helder ‘eigen’ kleurgebruik, bijzondere sferen en compositie. De schilderijen komen puur en fris over. Er is liefde voor licht, landschap en kleur. Een fijne penseelstreek, bijzondere wolkenpartijen en lichtval in de werken. Echt sfeerbeelden/momentopnames. In veel werken een mooie donker/lichtwerking met bijna silhouetten.

De tweede serie schilderijen is gemaakt rond het thema Curaçao, gemaakt met acrylverf op doek. De schilderijen zijn kenmerkend door fel en helder kleurgebruik, typerend voor dit tropische eiland. Geïnspireerd doordat ze er een aantal jaren heeft gewoond en met haar gezin zomer 2015 op vakantie was.

In 2017 heeft Wendy een zevental aquarellen gemaakt, met als thema IJsselmeergezichten en deze heeft ze ingelijst.
Daarna is Wendy bezig geweest met schilderen op doeken van 80 x 120 cm met als thema IJsselmeergezichten rondom Het Park schouwburg in Hoorn.

Begin 2018 is Wendy gestart met het schilderen met Cobra watervermengbare olieverf, ze maakt landschappen van Hoorn en omstreken.

Artpage