Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw.

Zestien kunstenaars uit de Kas gingen aan de slag met het thema ‘gouden eeuw’. Dit resulteerde in een grote diversiteit aan kunstwerken, die zijn gepubliceerd in het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’. Het boek – geschreven en samengesteld door Faralda Houthuijsen – telt 100 pagina’s.

In het eerste deel staan de kunstwerken afgebeeld en geven de makers iets prijs over zichzelf en/of het werk dat zij voor dit project creëerden. Het tweede deel laat zien hoe de werken zijn ontstaan. Daarbij leert u de creatieve geesten iets beter kennen aan de hand van hun antwoorden op vragen die ze allemaal voorgelegd kregen.

Geschreven kunstwerkjes
Tussendoor zijn geschreven kunstwerkjes van Emanuel van der Ven te vinden. Hij droeg de gedichten voor op de kunstmarkt, in stijl gekleed. Ter plekke probeerde hij zijn papierrollen boven een brander een oud uiterlijk te geven, wat niet geheel zonder uitslaande vlammen lukte. Indruk heeft hij daar dus al gemaakt.

Interviews
In het boek staan ook een viertal interviews met personen die zich sterk maken voor de kunsten. We waren blij dat Ad Geerdink wilde meewerken. Als directeur van het Westfries Museum, dat zich toelegt op de gouden eeuw, mocht hij natuurlijk niet ontbreken. We zijn ook vereerd met de bijdrage van Samir Bashara. Als wethouder kunst en cultuur van Hoorn heeft hij de taak op te komen voor kunstenaars. Mede dankzij Ron Dol, voorzitter van de stichting Hoorn Kunst en Cultuur, is er ieder jaar de grote kunstmarkt in Hoorn. Zonder hem zou dit boek er waarschijnlijk niet zijn. Tot slot is er Dominique van der Mee, hoofdredacteur van kunstmagazine Tableau. Dat biedt kunstenaars een podium, net als Kunst in de Kas.

Ontdekkingsreiziger
Het boek is geschreven en samengesteld door Faralda Houthuijsen (kunst & cultuurjournalist Noordhollands Dagblad). ‘U kunt telkens weer door dit boek bladeren en met wat geluk ontdekt u steeds iets nieuws. Net als veel gouden eeuwers wordt dan ook u een ontdekkingsreiziger. Dankzij vormgever Milan Nowak is het boek al een kunstwerkje op zich geworden’, aldus de auteur in haar voorwoord.

Bestellen
Titel: Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw
Auteur: Faralda Houthuijsen
Aantal pagina’s: 100
ISBN: 978-90-9032410-4

De bijdrage in de kosten bedraagt € 15,-.
De eventuele verzendkosten bedragen € 2,50

Bestel het boek