Carolien Broersen

Portret_CarolienBroersen
Portret_CarolienBroersen

Carolien Broersen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.

Het werk van Carolien wordt gekenmerkt door verwondering over de veelvormigheid van de natuur. Ze maakt samengestelde beelden die zijn opgebouwd uit verschillende natuurlijke vormen en groeisels. Ontwikkeling, verdieping en groei zijn terugkerende thema’s in haar objecten.

Carolien laat zich leiden door de groeiwijze van natuurlijk materiaal. Zij componeert deze organische vormen tot ritmische en dynamische samengestelde objecten. Ze zoekt naar de oorsprong, de plek van waaruit alles voortkomt, de diepte, het wezenlijke. Het gaat over het verloop in de tijd, de loop der dingen. Hoe groeit iets, hoe stroomt het, hoe verandert een vorm in de loop van het leven? Uiteindelijk groeit alles op zijn eigen, unieke, natuurlijke manier.

Carolien is bij haar werk steeds op zoek naar de zeggingskracht van vormen uit de natuur, die resoneren met haar eigen essentie op dat moment. Hoe verhouden de binnen- en de buitenwereld zich tot elkaar. Wat speelt zich binnen af en wat is buiten zichtbaar. Wat wil gezien worden en wat blijft verborgen.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar geeft Carolien ook les in beeldende vorming en verzorgt ze workshops waarin de natuur een belangrijke rol speelt.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.


© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd