Chantal von Glahn

Chantal
Chantal

Chantal von Glahn is een autodidact beeldend kunstenaar. Verbinding maken met haar eigen ik en met anderen is niet vanzelfsprekend voor haar. Jarenlang heeft zij vast gezeten in een traumatische situatie en als gevolg daarvan ook in haarzelf.

Kunst is voor haar een weg naar de buitenwereld en zich kunnen uiten op een manier dat geen woorden behoeft. Het recht dat zij zichtbaar mag zijn en een verhaal te vertellen heeft, betekent veel voor haar.  ‘Dankzij mijn kunstobjecten durf ik mezelf te laten zien en word ik gesterkt in het gevoel dat er mooie kanten in mij bestaan.’

Chantal creëert assemblages van gevonden oude voorwerpen en materialen. Haar kracht is dat zij deze voorwerpen kan loskoppelen van het oorspronkelijke doel en het een geheel nieuwe betekenis kan geven. Vaak heeft zij vooraf geen plan en geeft zij zich over aan het creatieve proces dat ontstaat. ‘Wanneer ik bezig ben, beland ik in een andere wereld, waarin alles mogelijk is en de creatieve ruimte onmetelijk is’.

Door alles wat zij heeft mee moeten maken, is haar ik gefragmenteerd en zit er veel chaos in haar hoofd. De vele details in haar werk weerspiegelen die chaos, maar vertellen nu hun verhaal van verbinding. Zij werkt veel met aardse en sobere tinten, het karakter van de oude voorwerpen versterken het beeld en het verhaal dat zij wilt vertellen.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd