Christa Stoel

Christa Stoel _portret_II
Christa Stoel _portret_II

Christa Stoel heeft duidelijk haar creativiteit gevonden in het schilderen. Voor haar is schilderen een doorlopend leerproces. Ze ervaart het als een zoektocht naar nieuwe uitdagingen.

Christa is autodidact. Het schildervirus is bij haar op latere leeftijd begonnen en breidt zich nog steeds verder uit. Haar kunstwerken zijn veelzijdig. Christa haalt haar inspiratie uit de dingen om haar heen: de natuur, mensen en dieren. Ze maakt niet alleen stillevens, maar ook portretten van mensen en dieren. Ze probeert hierbij haar werken zo realistisch mogelijk te schilderen. Wel moet het een schilderij blijven en niet lijken op een foto.

Christa werkt vooral met olieverf en acrylverf. Als ze bezig is met het schilderen van portretten, mengt ze altijd olieverf op het doek. Deze techniek heeft zij zichzelf aangeleerd en dat bevalt haar prima. Deze methode schildert fijn en ook het resultaat mag er zijn.

De Amsterdamse impressionisten Isaac Israels en George Hendrik Breitner zijn een inspiratiebron voor Christa. Beide kunstenaars probeerden de vluchtige momenten uit het stadsleven vast te leggen leggen, . Om het gevoel van een fotografisch ‘snapshot’ te bereiken, pasten ze radicale beeldafsnijdingen toe. Ook de hedendaagse Oostenrijkse schilder Voka inspireert haar. Voka werkt in een zelfbenoemde stijl van ‘spontaan realisme’. Hij gebruikt heldere, zoete kleuren om het dagelijks leven, portretten en sport weer te geven.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd