DE GOUDEN EEUW

Aswin Vestjens schittert in ’t boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ met zijn kunstwerk ‘de gouden eeuw’, een kunstwerk dat vier (maatschappelijke) lagen laat zien.

“Als ik aan de gouden eeuw denk, voel ik hoogtepunten maar ook minder goede zaken als slavernij, armoede, dood en verderf, maar dat is van alle tijden. Wellicht waren de contrasten in die tijd wat groter en grilliger, maar dat kan ik niet goed beoordelen.”

“Mijn abstracte doeken kenmerken zich door natuurlijke, organische vormen, een helder en rijk kleurgebruik en aparte kleurcombinaties. Als ik een schilderij maak, weet ik van tevoren niet waar ik uitkom. Gaandeweg vormt zich van alles onder het penseel.”

“Mijn ‘de gouden eeuw’ laat vier (maatschappelijke) lagen zien. De onderste staat voor armoede, slavernij, ziektes en andere ellende. De twee volgende verbeelden de lage en hoge armen, twee groepen die het minder beroerd hadden. De bovenste laag, die de meeste ruimte inneemt, toont de welvaart, rijkdom en voorspoed.”