Didi Oberman haar werk was is in haar beginjaren van een moderne, abstracte en kleurrijke stijl. Zij werkte toen met een combinatie van acrylverf en verschillende soorten zand, om reliëf in haar werk te creëren.

Haar stijl is nu vooral figuratief abstract met mixed media. Haar voorkeur gaat uit naar vrouwelijke vormen waarbij naast emotie ook beweging, spanning en het spel van licht en schaduw een belangrijke rol spelen.

Didi houdt van schaduweffecten en werkt graag van licht naar donker of van donker naar licht. Ze begint direct aan het eigenlijke doek en gaat dus niet uit van een voorschets. Alles wat zij in het doek tot uiting laat komen, is een weerspiegeling van haar gevoel. Didi laat mensen graag nadenken over haar werk en geeft de werken daarom bewust geen titel. ‘Ik wil niet dat mensen een richting op geduwd worden, ik wil dat ze zelf kunnen ontdekken wat het schilderij voor hen betekent.’

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Didi het kunstwerk ‘De gouden parel’, een damesjurk in een abstracte stijl. Ze verwekte er onder andere papier, slagmetaal, goud en zandballetjes in.

Geïnteresseerd in de schildertechnieken van Didi Oberman? Klik hier voor meer informatie.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd