Edith Waardijk

EdithWaardijk_portret
EdithWaardijk_portret

Edith Waardijk uit Hoorn schildert sinds 1986. In datzelfde jaar is ze lid geworden van ‘Teken- en schilderclub Barsingerhorn’ en werkte onder leiding van Rutger Jan Bredewold en Sylvia Buczynski. In deze periode heeft ze die technieken eigengemaakt, die haar die moment het meest aanspraken: pastelkrijt en acrylverf.

In de jaren daarna heeft Edith les gehad van Frea May uit Breezand. Ze is zich gaan toeleggen op een vrijere benadering van de onderwerpen die ze wilde schilderen. Ze is ook steeds meer gebruik gaan maken van olieverf.

Kunstenaar Jolanda Germann leerde haar de techniek van de oude meesters. Ze vindt het fijn om veel verschillende technieken te beheersen en te gebruiken.

Edith probeert in haar werk de sfeer te treffen die ze bij de onderwerpen ondervindt. Ze laat zich inspireren door de impressionisten in de schilderkunst. Andere inspiratiebronnen voor haar zijn de wereld om haar heen; de natuur, mensen en gebeurtenissen. Schilderen is voor haar een kwestie van gevoel en stemming. Haar kunstwerken verschillen dan ook erg van karakter qua onderwerp, stijl en techniek.

Edith schildert niet alleen, ze beeldhouwt ook, uit nieuwsgierigheid naar het driedimensionaal werken. Ook schrijft ze gedichten, waarvan enkele al in een dichtbundel zijn uitgegeven.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd