EVA VAN DER KLEI

12_EvavanderKlei
12_EvavanderKlei

De 17-jarige Eva van der Klei is autodidact. Het schilderen en het tekenen heeft ze zich zelf aangeleerd. Haar beide opa’s zijn bepalend geweest in haar voorliefde voor kunst. Eén was zelf kunstenaar en de ander een groot kunstliefhebber.

Eva is muralist: ze maakt muurschilderingen. Daarnaast maakt ze ook digitaal werk en werk op doek en papier. Het maken van muurschilderringen is echter haar favoriet. Hier is ze op haar vijftiende mee begonnen is. Het liefst zou ze op een hoogwerker gebouwen beschilderen. Het werk als straatkunstenaar met een spuitbus is toch iets heel anders dan met penseel of potlood. Maar ook deze skills heeft Evan prima onder de knie.

Kleur inspireert Eva het meest in het maken van haar werken: ‘Het is fantastisch hoe je scènes kunt benadrukken met slechts een paar kleuren. Hoe je de focus op iets kunt leggen, dingen in de achtergrond kunt laten verdwijnen en hoe je het oog van de kijker kunt leiden.’

Eva won in maart 2023 een aflevering van het TV programma ‘De Nieuwe Vermeer’. Hiervoor maakte zij – in de geest van Vermeer – een hedendaags portret van de kunstenaar STHOM.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.


© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd