Expositie 50 jaar kunst

Expositie, poëzie, zang, en zelfs ‘persoonlijke aandachtsessies’, dat waren de ingrediënten van de tweede editie van Kunst in de Kas. Ruim 200 mensen vonden hun weg naar de kas en beleefden de diverse vormen van kunst.

Hoofdmoot was toch wel de expositie van Nellie van Graas uit Zwaag. De tentoonstelling van ’50 jaar kunst’ trok vele andere kunstenaars, onder meer van Kunst op Zolder. Nellie streeft in haar schilderkunst naar harmonie in kleur en vorm. Ze schildert naar waarneming of vanuit fantasie en komt vaak bij imaginaire of geabstraheerde voorstellingen.

Poëzie-performances
Niet alleen de expositie, ook de poëzie-performances van dichter Emanuel van der Ven trokken menigeen naar de kas. Emanuel had voor een selectie van de schilderijen een aantal wel zeer eigentijdse gedichten geschreven. Gedichten waardoor de bezoekers en kopers met zeer andere ogen naar de schilderijen gingen kijken.

Buiten-performances
Totaal niet aangekondigd, en daarom wel zeer verrassend waren de buiten-performances van Timber Povee met zijn zelf geschreven ‘Kunst in de Kas Song’ en Koos Karsten. Deze laatste gaf ‘persoonlijke aandachtsessies’, waar menig bezoeker gebruik van maakte.

Artpage