GOEDE LAATSTE EDITIE VAN 2018

In oktober vond de laatste editie van Kunst in de Kas van 2018 plaats. Deze – alweer 8e – editie is qua kunst, muziek en bezoekers te bestempelen als een goede afsluiting van 2018. In het Paasweekend van 2019 gaat de Kas weer open en zullen verschillende kunstenaars hun werk weer exposeren.

‘Enorm divers en continu weer verrassend’, aldus een trouwe bezoeker van Kunst in de Kas. ‘Niet alleen qua kunst, maar ook qua performances’. Nadat schilderes Anja Bulthuis samen met de band P(i)eter Pan dit voorjaar het Kunst in de Kas seizoen had geopend, was het in mei de beurt aan kunstenares Tina Baas en zangeres Erika Nannings. In juni stal de jonge kunstenaar STHOM. de show, samen met rapper Levi Noë.

Eind augustus was de Kas het toneel van gevluchte Syrische kunstenaars. Schilder Akram Hamza, beeldhouwer Moussa Ramou en een heuse luitspeler vertolkten “Het indrukwekkende verhaal van een verscheurd en bedroefd land in beweging”. In oktober was het de beurt aan de kuntenaars Sebastiaan Koenen en Paul Krynen. Samen met het debuterende a capella kwartet ‘Met o.a. Judith’ verzorgden zij een prima 8e editie van Kunst in de Kas.