GOLDEN CENTURY

Milan Nowak schittert in het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ met zijn kunstwerk ‘Golden Century’, een mengeling van zijn eigen belevingswereld met de realiteit.

“Ik heb geen bijzondere band met de gouden eeuw en weet er ook niet zoveel van af. Kunst uit de gouden eeuw heeft niet mijn eerste interesse, maar ik vind haar wel knap gemaakt. Ik vind het bijzonder om te zien dat er zo lang geleden al kunstenaars waren die graag met verf aan de slag wilden gaan en de kans kregen dat te doen.”

“Door nieuwe vormen en materialen te ontdekken, kom ik steeds een stapje dichter bij mijzelf. Dat zou ik ook met muziek of een ander creatief proces kunnen bereiken, maar ik heb mij overgegeven aan wat mijn handen willen doen, namelijk kunst maken.”

“Ik vind het niet interessant om af te beelden wat daadwerkelijk te zien is. Mijn ‘Golden century’ is een schilderij van een dame uit de gouden eeuw. Dit kunstwerk heb ik voorzien van mijn eigen lijnen en kleuren. Van afbeeldingen die ik niet zo boeiend vind, maak ik op die manier een voor mij kloppend geheel.”