20 OKTOBER: HERFTSEXPOSITIE DE GOUDEN EEUW

Op zondag 20 oktober vindt er een zeer speciale editie plaats van Kunst in de Kas. Maar liefst 16 kunstenaars exposeren die dag hun kunstwerk over de gouden eeuw. De expositie wordt gelardeerd met poëzie. Een a capella trio verzorgt verschillende muzikale optredens. De Kas is geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur en is vrij toegankelijk.

In de afgelopen periode zijn 16 kunstenaars uit de regio aan de slag gegaan over het thema de gouden eeuw, ieder op hun eigen wijze: Lenie van der Laan (keramiek), Regina Maria de Jager (fotografie), Didi Oberman (schilderkunst), Anja Bulthuis (schilderkunst), Roy Valentijn (schilderkunst), Martijn Schoemaker (schilderkunst), Akram Hamza (schilderkunst), Aswin Vestjens (schilderkunst), Carin Korse (keramiek), Jawek Kwakman (fractal art), Mandak Azizi (schiderkunst), Milan Nowak (tekenkunst), Jet Willems (schilderkunst), Ankie van Lier (portretkunst) en (Niamh mcCullough (schilder & tekenkunst). Zij hebben een kunstwerk gemaakt over een bepaald aspect van de gouden eeuw. Dat kan een positief, maar ook een negatief aspect zijn.

Boekvernissage
Alle kunstwerken worden gepubliceerd in het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’, welke tijdens de expositie wordt gepresenteerd. In dit 100 pagina’s tellende kloeke boek – geschreven en samengesteld door Faralda Houthuijsen (kunstjournalist Noordhollands Dagblad), staan ook bijdragen van onder meer Dominique van der Mee (hoofdredacteur Tableau), Ron Dol (voorzitter Hoorn Kunst & Cultuur), Cultuurwethouder Samir Bashara en Ad Geerdink (directeur Westfries Museum). Het boek is te verkrijgen voor een bijdrage in de kosten van € 15,-. Klik hier om het boek te bestellen.

A capella & poëzie
De expositie wordt gelardeerd met a capella en poëzie. Dichter Emanuel van der Ven liet zich inspireren door de Gouden Eeuw. Een a capella trio verzorgt verschillende muzikale optredens. De performances vinden plaats om 13:30 uur en 15:30. Maar ook de rest van de dag vinden er optredens plaats.

Praktisch
De herfstexpositie “De gouden eeuw” vindt plaats op zondag 20 oktober bij Stichting Kunst in de Kas, Beatrixstaat 3A in Zwaag. De Kas is geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij.