Izabela Teleszynska

Izabela Teleszynska portret
Izabela Teleszynska portret

Izabela Teleszynska kreeg als kind een analoge Zenit camera van haar vader. Hij was ook degene die haar op pad nam om foto’s te maken. Later – als puber – bleef ze veel aandacht geven aan fotograferen. Izabela was dan ook vaak in een donkere kamer te vinden.

Naast fotograferen is zij een aantal jaren actief geweest aan de andere kant van de camera als fotomodel. In deze periode kwam ze in contact met verschillende fotografen, waar zij veel van heeft geleerd.

Izabela fotografeert zowel digitaal als analoog; haar hart ligt overduidelijk bij de analoge fotografie. Haar gevoel is leidend in de foto’s die zij maakt. Het beeld dat zij creëert, weerspiegeld wat ze voelt en ervaart. Zo kijkt zij ook naar foto’s: ‘Het is goed, wanneer het iets met mij doet. Het zijn moment opnames. Hierin spelen licht en lijnen een grote rol. Bewogen, verstilde of onscherpe beelden die ik creëer, maken mij bewust van de tijd. Dat het moment waarop ik een foto had gemaakt, eenmalig is en nooit meer hetzelfde zou zijn.’

Izabela exposeerde in 2019 samen met Nuray Ataş bij Kunst in de Kas.

De corona-periode inspireerde haar tot het maken van de foto ‘Meer te zien‘.

Izabela exposeerde met de foto ‘Verleden leeft langer‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd