Jaap Stiemer

Jaap Stiemer portret
Jaap Stiemer portret

Jaap Stiemer is op veel creatieve gebieden actief: schrijven, tekenen, schilderen, theater en muziek.

Schrijven gebeurt vooral in zijn werk als journalist, tekenen in de vorm van illustraties en cartoons en schilderen in zijn atelier in Hoorn. Daar werden lange tijd al improviserend mensen geschapen die we nog niet kenden, in landschappen die we zouden willen verkennen. In het werk verdwijnen de mensen inmiddels soms ook geheel en blijft alleen het landschap over: vaak grote abstracten waarin vorm, kleur, diepte en balans vier elementen zijn waarnaar de kunstenaar altijd op zoek is.

Veel doeken van Jaap zijn vaak gedeeltelijk realistisch en gedeeltelijk spontaan in vorm en kleur. De serie ‘Nieuwe Mensen’ die hij maakte werd in heel Nederland geëxposeerd en was ook op twee plekken in Berlijn te zien. In 2019 werden nogmaals gedurende een half jaar zo’n twintig abstracte werken in hartje Berlijn tentoongesteld. Inmiddels werkt Jaap een een grote serie realistische portretten.

Jaap is op het gebied van tekenen en schilderen autodidact. Fotograferen heeft hem geholpen om anders, intensiever naar de wereld om hem heen te kijken. Dat heeft zijn invloed gehad op het beeldende werk.

De corona-periode inspireerde hem tot het maken van het kunstwerk ‘Danst u maar‘.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd