Jeroen van de Brug

Jeroen van de Brug aan het werk
Jeroen van de Brug aan het werk

Jeroen van de Brug volgde de Rietveldacademie. Hij viel jaren geleden – na een bezoek aan een glasgalerie – als een blok voor een paar unica objecten van Floris Meydam. Sindsdien is hij gegrepen door het glas en is er zelf ook mee gaan werken.

Jeroen volgde workshops glasblazen in Leerdam en een workshop vlakglaskunst bij Van Tetterode in Amsterdam, waarna hij driftig is gaan ontwerpen. Hij heeft in de uitvoering van zijn stukken gezocht naar het spel van licht en kleur waartoe vooral het gebruik van dik glas/kristal zich uitstekend leent.

De vormen van zijn objecten zijn meestal organisch en door het gebruik van veel helder glas tamelijk zwaar. Hij kiest zijn kleuren met zorg en benoemt hij, als mogelijk, aan de hand van edelstenen. Zo typeert hij een stuk waarin olijfachtige kleuren zijn gebruikt als Peridot, groen als Smaragd, rood is Granaat of Robijn en paars wordt Alexandrite of Amathist en blauw Saffier of Aquamarijn.

Jeroen laat zijn geesteskinderen uitvoeren door meester glasblazers. Hij is hierbij altijd zelf aanwezig het gestalte geven aan zijn ontwerpen te begeleiden en te sturen

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd