Jet Willems

Jet Willems op kunstmarkt
Jet Willems op kunstmarkt

Jet Willems (1962) heeft nooit de keuze gemaakt om kunstenaar te worden. Op jonge leeftijd had zij de gewaarwording van een diepe innerlijke scheppende kracht, waar geen ontkomen aan was… Ze kon niet anders dan kunstenaar zijn…

De abstracte en intuïtieve beelden die Jet Willems schept, ontstaan vanuit haar fascinatie en zoektocht naar wat onze menselijke vergankelijkheid en oneindigheid betekenen in relatie tot elkaar.

Kenmerkend in haar werk zijn de mystieke, spirituele en esoterische thema’s. Literatuur, muziek, kunst en meditatie zijn hiervoor belangrijke inspiratiebronnen. De expressie via beweging, contrasten, textures, vormen en de intensiteit van de kleuren die allen op elkaar inwerken, evoceert tot een transcendent beeld.

Ieder schilderij dat deze kunstenaar maakt, heeft zijn eigen sfeer en energie, die zij laag over laag over laag, als parels creëert. Van een afstand wordt de gehele intensiteit van het doek ervaren en juist van dichtbij zullen de diepere lagen worden gevoeld.

De innerlijke energie die wordt verbeeld zal de waarnemer ‘herkennen’ en er door worden ‘aangeraakt’. “De transcendentie appelleert aan onze universele menselijke existentiële emoties”, aldus Jet Willems.

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Jet het schilderij ‘Banda Besar‘.

De corona-periode inspireerde haar tot het maken van het kunstwerk ‘Halo of the soul‘.

Jet exposeerde met de kunstwerken ‘Changing of the times‘ en ‘Summer Breeze‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?! Ze exposeert met het kunstwerk ‘Returning of the light‘ op de virtuele Kas-expositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd