Didi Oberman

Didi Oberman haar werk is van een moderne, abstracte en kleurrijke stijl. Zij onderscheidt zich van de massa door een ongeëvenaard kleurgebruik en een opvallende compositie. Haar werk is levendig, vrolijk en vriendelijk maar heeft een serieuze ondertoon. Didi werkt met een combinatie van acrylverf en verschillende soorten zand, om reliëf in haar werk te creëren. Ook gebruikt ze bijzondere metalen, die haar schilderijen een driedimensionaal effect geven. Zo ontstaan werken die uitnodigen om er even aan te ‘voelen’.

Didi houdt van schaduweffecten en werkt graag van licht naar donker of van donker naar licht. Ze begint direct aan het eigenlijke doek en gaat dus niet uit van een voorschets. Alles wat zij in het doek tot uiting laat komen, is een weerspiegeling van haar gevoel. Didi laat mensen graag nadenken over haar werk en geeft de werken daarom bewust geen titel. ‘Ik wil niet dat mensen een richting op geduwd worden, ik wil dat ze zelf kunnen ontdekken wat het schilderij voor hen betekent.’

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Didi het kunstwerk ‘De gouden parel’, een damesjurk in een abstracte stijl. Ze verwekte er onder andere papier, slagmetaal, goud en zandballetjes in.

De corona-periode inspireerde haar tot het maken van het kunstwerk ‘Guards‘.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd