Lenie van der Laan

Lenie van der Laan op kunstmarkt
Lenie van der Laan op kunstmarkt

Keramiste Lenie van der Laan maakt bijzondere objecten, veelal geïnspireerd door organische en fossiele vormen. Haar werk kenmerkt zich door eenvoudige lijnen en kleuren waardoor het een krachtige uitstraling heeft. De objecten worden opgebouwd uit ringen, plakken of wordt met behulp van drukmallen gemaakt. De huid van de objecten wordt versierd met allerlei reliëfs waardoor je kunt zien dat de klei plastisch is geweest.

De keramiste gebruikt verschillende kleuren klei en versiert deze met engobes. Het werk wordt soms raku gestookt, wat zich kenmerkt door de diepzwarte en koperachtige kleuren in het glazuur. Daarnaast gebruikt ze ook andere stook technieken zoals pitfire en naked raku.

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Lenie het kunstwerk ‘Om te bewaren‘. Zij baseerde dit kunstwerk op de rariteitenkabinetten die opkwamen in de gouden eeuw.

De corona-periode inspireerde haar tot het maken van het kunstwerk ‘Een klaproos‘.

Lenie exposeert met het kunstwerk ‘Natuur‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?! en met het kunstwerk ‘Allround‘ op de Kas-expositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd

In de pers