Liekie Braam

Liekie Braam
Liekie Braam

Liekie Braam (1958 Nijmegen) is gaan studeren aan de Toneelacademie Maastricht in 1977. Daar heeft ze Henk Povee (oud bestuurslid van vereniging Jazz Affairs en Stichting Jazz West-Friesland) leren kennen.

Begin deze eeuw schetste Liekie lokale en beroemde jazz-artiesten tijdens live optredens in Jazzclub Jazz Affairs in Hoorn, The North Sea Jazz festival en The Hague Jazz. Zij schetste ‘on the spot’ bij concerten van onder andere Toots Thielemans, Michael Brecker, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap en Wouter Hakhoff.

In haar werk gebruikt Liekie een variatie aan schetstechnieken: tandenstoker op de telefoon, potlood op papier, scannen en digitale bewerking, enkele met kleurpotlood, tekenapp op de tablet met vinger. “De tablet is gewoon leuk om dat het je beperkt. Een voorbeeld voor mij is de Engelse kunstschilder David Hockney. Hij schildert op de iPad waarmee hij het schilderproces precies kan vastleggen. Dit vind ik fascinerend.”

De tekening van Borstlap is digitaal ingekleurd en digitaal afgedrukt:


“Die muzikanten staan natuurlijk niet stil. Door heel goed te kijken krijg je een indruk en teken je wat het moet zijn met zo min mogelijk lijnen. Ik teken wel echt na wat er is, maar niet alles.”Michael Rorby Robs concert 23 juli 2017

Haar favoriete werk van haarzelf is een tekening van Trombonist Michael Rörby, getekend met vinger in een tekenapp op de tablet.


© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd