Marchel de Bruijn

Portret_Marchel de Bruijn
Portret_Marchel de Bruijn

Marchel de Bruijn uit Hoorn is al ruim 30 jaar kunstenaar en schildert in te-realistische stijl.

De schilderkunst heeft hij geërfd van zijn opa, die hem de kneepjes van het vak heeft geleerd. Voordat een schilderij echt klaar was, moest zijn opa er altijd nog naar kijken. Pas als hij het goed vond, was het schilderij echt klaar.

Marchel opende in 2008 voor het eerst zijn eigen atelier in Schellinkhout. Zijn werk was toen grof en wild en veelal gebruikte hij olieverf. Hij is altijd geïnspireerd geweest door de mens en dan vooral van het hoofd. Na Schellinkhout volgde een atelier in Blokker en op de Bierkade in Hoorn.  

Marchel werkte 15 jaar bij het Westfries Museum als decorateur, restaurateur en van alles wat er gedaan moest worden. Dit werk deed hij ook in het Snouck van Loosenhuis in Enkhuizen.  Door al die tijd met oude meesters bezig te zijn, gebruikt hij veel details van deze mooie collectie. Hij schildert grotendeels portretten van jong en oud met acryl, water- en olieverf op canvas of houtenpaneel van 180 m hoog tot 15 x 18 cm. Tegenwoordig maakt Marchel  ook veel pentekeningen en kleine prenten van het Sint Pietershof in Hoorn, waar hij ook woont.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd