María José Diez Gálvez

_II_portret_María José
_II_portret_María José

María José Diez Gálvez is in Spanje geboren, en woonde ook in andere landen voordat zij in Nederland terecht kwam. Ze studeerde kunst in Madrid, aan de Universidad Complutense, waarin ze met verschillende materialen in de ruimte leerde werken.

Na het werken met onder anderen hout en beton, koos zij voor staal. Staal is een krachtig materiaal dat een eigen taal spreekt, een taal die María José al jarenlang probeert te doorgronden.
Zij combineert staal met andere metalen als afwerking, zoals bladgoud en bladkoper. Ook speelt zij met pigmenten en verschillende roestprocessen, of gebruikt ze het contrast met kleur van het metaal zelf, zodat het staal veel texturen en meer betekenissen krijgt.

María José houdt van kunst en van het verschil tussen culturen: ‘Van binnen zijn we hetzelfde, maar, onze ideeën zijn gewoon anders.’ Zij probeert de aandacht van de kijker te brengen naar de grens tussen buiten en binnen, interieur en exterieur van elk stuk. De belangrijkste vraag hierbij is wat we zien en wat we niet zien, hoe we echt naar binnen kunnen kijken om niet alleen aan de oppervlakte te blijven… van mensen, begrippen, ideeën, nieuws.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in één of meerdere kunstwerken? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd