Martijn Schoemaker

Martijn Schoenmaker op de kunst en cultuurmarkt in Hoorn
Martijn Schoenmaker op de kunst en cultuurmarkt in Hoorn

Martijn Schoemaker studeerde werktuigbouwkunde en ging naar de Gerrit Rietveld Academie. Hij schildert en maakt sculpturen uit metaal. Hij is sinds 2021 terug in Nederland, na een paar jaar in Portugal en Spanje te hebben gewoond.

Zijn stijl is abstract en vaak met levendige kleuren. In tegenstelling tot zijn sculpturen, zijn de geschilderde werken soms uit persoonlijke emoties zoals liefde, tragedie en melancholie ontstaan.

Martijn schildert abstracte naakten in diverse gradaties van minimalisme, waarbij hij met zo min mogelijk onrealistisch details zoveel mogelijk expressie probeert te creëren. Kenmerkend voor zijn stijl zijn de dikke zwarte lijnen en enkele terugkerende vormen.

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Martijn het kunstwerk ‘Bridget met de parel’, geïnspireerd door het ‘Meisje met de parel’ van de Hollandse meester Johannes Vermeer.

Martijn exposeerde met het kunstwerk Kryptoniet op de virtuele KasExpositie #2021?!. Hij exposeerde met Mulher Doida op de KasExpositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd