Martijn Schoemaker

Martijn Schoenmaker op de kunst en cultuurmarkt in Hoorn
Martijn Schoenmaker op de kunst en cultuurmarkt in Hoorn

Martijn Schoemaker studeerde werktuigbouwkunde en ging naar de Gerrit Rietveld Academie. Hij schildert en maakt sculpturen uit metaal. Hij is sinds 2021 terug in Nederland, na een paar jaar in Portugal en Spanje te hebben gewoond.

Zijn stijl is abstract en vaak met levendige kleuren. In tegenstelling tot zijn sculpturen, zijn de geschilderde werken soms uit persoonlijke emoties zoals liefde, tragedie en melancholie ontstaan.

Zijn passie voor het maken van kunst begon al in zijn vroege jaren met het maken van kunstwerken van oude machineonderdelen en restmetaal. Martijn houdt van minimalisme in zijn werk en probeert met minimale en onrealistische details, expressie te tonen.

Speciaal voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’ maakte Martijn het kunstwerk ‘Bridget met de parel’, geïnspireerd door het ‘Meisje met de parel’ van de Hollandse meester Johannes Vermeer.

Martijn exposeerde met het kunstwerk Kryptoniet op de virtuele KasExpositie #2021?!. Hij exposeert met Mulher Doida op de KasExpositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd