GOEDE AFSLUITING 2019

In oktober vond de laatste editie van 2019 plaats. Deze – alweer twaalfde – editie is qua kunst, muziek en bezoekers te bestempelen als een goede afsluiting van 2019.

‘Enorm divers en continu weer verrassend’, aldus een trouwe bezoeker van Kunst in de Kas. ‘Niet alleen qua kunst, maar ook qua performances’. Nadat schilder Roy Valentijn samen met kunstenaar Martijn Schoemaker in het voorjaar het Kunst in de Kas seizoen had geopend, was het in juni de beurt aan kunstschilder Nuray Atas en fotograaf Izabela Teleszynska.

Eind augustus was de Kas het toneel van twee jonge kunstenaars: de – uit Irak gevluchte – Koerdische kunstenaar Mandak Azizi en Milan Nowak. Deze laatste is echt een voorbeeld van de hedendaagse kunst. Milan Nowak maakt schilderijen met de iPad. In oktober was het de beurt aan maar liefst zestien kunstenaars. Allen hadden een kunstwerk gemaakt over een bepaald aspect van de gouden eeuw. Zij mochten zelf bepalen of dit een positief of een negatief element zou zijn, of een combinatie van die twee. Alle kunstwerken werden geëxposeerd en gepresenteerd in het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw’.