MICHAEL RORBY

Michael Rorby Robs concert 23 juli 2017

Liekie Braam haar favoriete kunstwerk is een tekening van trombonist Michael Rörby. Ze maakte dit kunstwerk tijdens een optreden van deze muzikant met een haar vinger in een tekenapp op de tablet.

“Tijdens een optreden van de chromatische mondharmonica-legende Toots Thielemans op het Gouvy Jazz & Bluesfestival in de Belgische Ardennen, heb ik mijn tekenblok gepakt en ben tussen alle fotografen gaan staan. Daar ben ik begonnen met het maken van allerlei schetsen on the spot.”

“Ik schets lokale en beroemde Jazz-artiesten tijdens optredens. Ik schets ze tijdens concerten. Die muzikanten staan natuurlijk niet stil. Door heel goed te kijken, krijg je een indruk en teken je wat het moet zijn met zo min mogelijk lijnen. Ik teken wel echt na wat er is, maar niet alles.”

“In mijn werk gebruik ik een variatie aan technieken. Ik schets met een tandenstoker op de telefoon, ik schets met een potlood op papier en ik schets met mijn vinger in een tekenapp op de tablet. Potlood is wel mijn favoriet. Sommige tekeningen scan ik op de computer en maak ik via een tekenprogramma verder compleet.”