Milan Nowak

Milan_portret_bew_20230316
Milan_portret_bew_20230316

Milan Nowak (alias Mawfacker) woont in Opmeer. Sinds zijn jeugd zit het tekenen hem in het bloed. Nadat Milan – zoals hij het zelf verwoordt – ‘zijn middelbare schooltijd had ingevuld met het bekladden van zijn boeken en schriften’, volgde hij een grafische opleiding op het Mediacollege in Amsterdam. Deze rondde hij succesvol af.

Milan Nowak maakte een interactief kinderboek. Hierbij ontwikkelde hij een beeldtaal, waarin hij zijn creativiteit eindeloos zijn gang kon laten gaan. Dit is voor deze jonge kunstenaar de manier om een stempel op deze wereld te drukken en zijn werk aan de wereld te laten zien.

Hij exposeerde in 2019 samen met Mandak Azizi bij Kunst in de Kas. In hetzelfde jaar maakte hij – als art director – samen met auteur Faralda Houthuijsen het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw‘. Voor dit boek maakte hij het kunstwerk: ‘Golden century’.

Milan is samen met Onno Roos en STHOM. de live paint crew SMEER! begonnen. Deze crew werkt op feesten en partijen live aan een groot kunstwerk. Ze smeren dwars door elkaar, achter elkaar langs en over elkaar heen. Het publiek kan van dichtbij beleven hoe er gaandeweg een vet kunstwerk ontstaat.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd