Nathalie Wessels

Nathalie Wessels aan het werk
Nathalie Wessels aan het werk

Nathalie Wessels wou als kind al naar de kunstacademie. In die tijd was dat echter een ‘no go’. Er was geen droog brood in te verdienen.

Zij schildert met acrylverf, zonder een bepaalde stijl. Nathalie ervaart elk schilderij als een reis op zichzelf waarin je steeds weer nieuwe dingen ontdekt over het schilderen maar ook over jezelf.

Nathalie is gespecialiseerd in portretten. Deze portretten bezitten stilte en evenwicht doordat haar schilderkunst de essentie centraal stelt. Haar werk kenmerkt zich daarnaast door een zekere directheid en de onbevreesdheid om het innerlijke zichtbaar te maken.

Nathalie is ook geobsedeerd door Zuid-Afrika. ‘Dit land is zo prachtig dat ik al snel in de ban was van de mooie trotse mensen en hun doorleefde gezichten en verschijningen. Ze leren me waar het leven echt over moet gaan’. Ze laat zich inspireren door de Afrikaanse mensen en vooral hun uitdrukkingen waarvan je weet dat er een heel verhaal achter schuilgaat. Samen met de prachtige traditionele en kleurrijke kleding werd dat haar thema. De puurheid en gecompliceerdheid van de verschillende culturen blijft haar boeien en ertoe bewegen om dit te vertalen op het doek.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd