Regina Maria de Jager

Regina Maria de Jager aan het werk
Regina Maria de Jager aan het werk

Fotograaf Regina Maria de Jager uit Hoorn verwonderde zich als kind al over kleine dingen en ging op onderzoek uit. Het is dan ook niet vreemd dat ze ging schilderen en later ook fotograferen.

In haar stad loopt ze iedere dag haar rondje en publiceert vervolgens haar foto’s “Op mijn Rondje” op haar eigen Facebook-pagina en op de pagina van GP Galerie Jan van Buuren. Spiegelingen en lijnenspel vindt de fotograaf interessant, in allerlei vormen. In 2017 ontving Regina Maria het Keurmerk in de orde van Grote Paul Huf.

Regina Maria maakte voor voor het boek ‘Verborgen kunstenaars beleven de gouden eeuw‘ het kunstwerk ‘De intrede van de specerijen‘. Als inspiratiebron hiervoor nam zij de exotische specerijen, die in de gouden eeuw naar ons land kwamen. Zij maakte voor deze uitgave ook de foto’s van de ‘gouden eeuw kunstwerken’.

De corona-periode inspireerde haar tot het maken van ‘De legpuzzel‘.

Regina Maria exposeerde met de foto’s ‘Hole in the wall‘ en ‘Ouverture van de dag‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?! Ze exposeert met de triptiek ‘Eunice’ op de virtuele Kas-expositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd

In de pers