Sebastiaan Koenen

Sebastiaan Koenen bij Kunst in de Kas
Sebastiaan Koenen bij Kunst in de Kas

Sebastiaan Koenen, afkomstig uit Wognum en woonachtig in Zwaag, had vrij snel zijn eerste ervaring met tekenen en muziek. Tijdens zijn studie Europese Archeologie bleef de drang tot creëren aanwezig. Dit varieerde van onder meer teken-, schilderwerk en muziek tot kleisculpturen. Termen als ‘samenhang’, ‘dynamiek’ of ‘contrast’ vormen een belangrijk onderdeel bij het teken- en schilderwerk.

Sebastiaan heeft als doel de verbeelding van degenen die naar zijn schilderijen kijken aan te wakkeren. ‘De rode draad in mijn werk is een zoektocht naar balans in vorm en inhoud. Ik wil niet zomaar een plaatje maken.’ Een voorbeeld is het kunstwerk “Verbinding”. ‘Daarin zijn in een surrealistische stijl meerdere dingen te zien: menspersonen en losse elementen vormen samen weer een ander menspersoon. Er is veel symboliek in verwerkt. Het is een soort puzzel. De kijker kan zelf bepalen welke kant zijn hoofd of gevoel uit wil.’

Sebastiaan maakt voor zijn werk gebruik van Oost-Indische inkt, waterverf, ecoline, olieverf en voor zijn sculpturen speksteen.

In 2018 exposeerde Sebastiaan samen met Paul Krynen bij Kunst in de Kas. Hij exposeerde met het kunstwerk ‘The jungle calls‘ op de virtuele KasExpositie #2021?!. en het kunstwerk ‘Het model‘ op de KasExpositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

© De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd