STHOM.

Thom van der Gulik ( Amsterdam, 1993) alias STHOM. is inmiddels een soort van ‘opgegroeid’ in Hoorn. Van de wereld om hem heen raakt hij totaal overprikkeld. In de puberteit liep hij vast en raakte in depressie. Hij wist niet wat hij met zichzelf en het leven aan moest. Hij moest zijn frustratie en verdriet kwijt. Toen is hij gaan schilderen en schrijven.

STHOM. wil van alle vervelende, irritante en stomme prikkels iets moois maken. Dit doet hij door middel van schilderen en schrijven. Zo zet hij negativiteit om in positiviteit.

STHOM. maakt schilderijen, muurschilderingen, teksten, gedichten, quotes, 3D objecten en al het andere wat hij verzint. Deze jonge kunstenaar maakt dat wat zijn hart hem ingeeft. STHOM. is zonder gêne te kenschetsen als een jong en onmiskenbaar talent in Hoorn.

In juni 2018 had STHOM. een zeer succesvolle expositie bij Kunst in de Kas. De expositie werd gelardeerd met een aantal akoestische rap-voorstellingen van de Hoornse rapper Levi Noë, begeleid door gitarist William Beunder.

STHOM. maakte speciaal voor de expositie ‘Hoornse Nieuwe’ in De Boterhal in Hoorn het project ‘Vogelspotspot‘.

De corona-periode inspireerde hem tot het maken van het kunstwerk ‘Bloemen voor Oma #1‘.

Zoals beloofd, een korte aftermovie van de expo bij KunstindeKas vorige maand. Het was een groot succes. Bijna 300 mensen hebben een bezoekje gebracht. Ik gloei nog steeds na van alle liefde die ik heb gevoeld. Ook Levi zijn performance was aan! Nu ben ik mijn hoofd en atelier aan het opruimen zodat ik straks fris kan beginnen in het volgende kunstenaarslevel (zo noem ik het graag). Daarin wil ik bijvoorbeeld voor een iets langere periode ergens exposeren. Dus ben jij, of ken jij, iemand met een mooie ruimte voor zoiets. Laat het me ffies weten! Liefs, #STHOM. De aftermovie hebben we te danken aan de talentvolle Bas Groenewoud. Bedankt daarvoor ouwe reus!

Geplaatst door STHOM. op Vrijdag 6 juli 2018

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.