STIL

Timber Povee zijn favoriete stuk is ‘Stil’, een compositie geïnspireerd door een vriendin uit de toneelwereld, die hem vroeg muziek te schrijven voor een door haar geschreven toneeltekst.

“Ik noem mijzelf singer-songwriter en componist. Na mijn studie Pop en Jazz aan het Utrechts conservatorium heb ik met veel plezier deelgenomen aan de verschillende open podia die de domstad rijk is. Bij mijn terugkeer in Hoorn wilde ik die levendigheid ook in de West-Friese muziekbrouwerij brengen.”

“Ik werk vanuit improvisatie, gecombineerd met mijn begeestering voor akkoorden. Het akkoordenschema van ‘Stil’ start in toonsoort F, maar eindigt in toonsoort C, waardoor het lijkt of je nog eeuwenlang in de toonsoort C kan doorspelen maar altijd weer kan beginnen op het akkoord F.”

“ Ik heb ‘Stil’ gespeeld in uiteenlopende muzikale settings: slow tempo met alleen piano en zang, up tempo met gitaar en harmonica, jazzcombo’s met bas, drums elektrische gitaar en altsax. ‘Stil’ is voor mij extra bijzonder, omdat we het hebben gespeeld op de begrafenis van mijn vriend Feico de Leeuw.”