Tina Baas

Tina Baas portret
Tina Baas portret

Beemsterlinge Tina Baas is in 1997 begonnen met schilderen. Ze schildert voornamelijk met acrylverf, maar ook met olieverf.

Tina haalt inspiratie uit de eeuwige zoektocht naar harmonie in het leven. Door keuzes te maken, door grenzen te verleggen en obstakels te overwinnen. Obstakels: in de vorm van blokfiguren. De kleuren groen/geel van de prachtige natuur, blauw van water en rood van pijn en verdriet. Deze kleuren en vormen brengen haar schilderijen tot een kleurrijke en evenwichtige harmonie. Tina uit deze zoektocht niet alleen in haar schilderijen, maar ook in objecten. Met gevonden ijzeren voorwerpen zoekt zij en vormt zij bijzondere objecten.

In mei 2018 exposeerde Tina bij Kunst in de Kas. Zangeres Erika Nannings trad tijdens deze expositie op. Zij werd begeleid door Tina, die met haar eigen instrumentale accordeon/trekzak muziek en musettes speelde.

De corona-periode inspireerde haar tot het maken van het kunstwerk ‘Kwetsbaar Hart‘.

Tina exposeerde met het kunstwerk ‘De Verwachting‘ op de virtuele Kas-expositie #2021?! Ze exposeert met het kunstwerk ‘Dierenrijk‘ op de virtuele Kas-expositie #2022?!

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s. Geïnteresseerd in een kunstwerk? Klik hier.

(De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd)