T.M.O.

Bep Roet haar favoriete kunstwerk is ‘T.M.O.’, een abstracte fotocollage waarvan ze hoopt haar bewondering voor de natuur aan anderen over te dragen.

“De natuur is mijn grote inspiratiebron die mij steeds weer verwondert. Ik speur met mijn fototoestel naar boeiende elementen. De halfvergane delen van pompoenen, bijvoorbeeld, die maandenlang onder allerlei weersomstandigheden buiten liggen, zorgen soms voor verrassende vormen en kleuren.”

“In mijn atelier stoei ik met delen van foto’s die ik heb gemaakt. Ik gebruik boeiende stukjes uit foto’s van indrukwekkende watervallen als achtergrond. Ik zie in delen van bergwanden allerlei bijzondere vormen en kleuren die terugkomen in mijn composities. Op die manier ontstaan nieuwe taferelen.”

“Voor ‘T.M.O.’ heb ik verschillende foto’s gemaakt. Van alles is erin verwerkt, zoals een bergwand, een rivieroever, een half verbrande boomstam, stukjes van palmbomen, het oor en een oog van een ezel, een zonsondergang. Het is een fantasiewereld waarin je nieuwe bergwanden, planten en dieren kunt ontwaren.”