Uitgelicht: Roy Valentijn

RoyValantijn
RoyValantijn

Zijn hele leven was hij al een creatieveling op tekengebied, maar dat bleef beperkt tot het maken en weer weggooien van kladjes. Tot Roy Valentijn in 2010 besloot een creatie met verf te vereeuwigen op doek. Vanaf dat moment begon hij fanatiek met schilderen..

Hoe lang ben je al kunstenaar?
Ik schilder ongeveer 10 jaar, daarvoor heb ik altijd al getekend. Ik ben op doek begonnen met schilderen toen iemand me adviseerde eens een keer op schildersdoek te schilderen met acrylverf. Dit beviel mij zo goed, dat ik er werk van wou maken. Het werk viel in de smaak en ik verkocht mijn eerste doeken. Dit is uitgelopen is tot mijn grote passie.

Wie is jou grootste voorbeeld?
Mijn grootste voorbeeld is niet zozeer een iemand. Ik ben nooit echt een groot fan van een ding of een iemand. Ik hou van heel veel Bepaalde kunstschilders vindt ik inspirerend, doordat ieder een eigen stijl heeft. Denk bijvoorbeeld aan Salvador Dali, Picasso en Jeroen Bosch. Mijn inspiratie komt vanuit mijn fantasierijke gedachtes, die de hele dag door in mijn hoofd zitten. Het is een heerlijke manier van schilderen, wanneer ik dit op doek kan vrij laten.

Wat is mijn grootste doel?
Mijn grootste doel met kunst is het creëren van een manier van inkomsten, een manier van leven. Daarnaast is het maken van kunst, een soort van tweede natuur voor mij. Vanaf het moment dat ik moest werken voor geld, besefte ik me dat er een creatieve manier moest zijn, wat in mijn straatje zou passen. Het werken voor een baas is voor mij onmogelijk, mijn creativiteit zit dan gevangen.
Ik heb mijn eigen kappersbestand opgebouwd en knip vele soorten mensen. Ik ben eigen ondernemer en kan een gedeelte van mijn inkomsten weer investeren in mijn kunstenaarsbestaan.

Het kunstenaar zijn is een reis waarin ik mijn identiteit op de kaart zet. Daarom heb ik ook een eigen stijl ontwikkeld: de sub-fantalistische stijl

Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?
Dan geniet ik net zo van het leven als dat ik nu doe. Waar? Geen flauw idee, tien jaar is wel erg lang…. Ik kan met creativiteit vaak tot ideeën komen waardoor elke situatie uitloopt tot buiten de verwachting loopt. Ik kan mijzelff prijzen als een tevreden mens, hier hoeft ik geen 10 jaar voor te wachten…