CORONA: EVEN GEEN KUNST IN DE KAS

Het bestuur van Stichting Kunst in de Kas heeft besloten de geplande exposities uit te stellen. In deze surrealistische tijd van het corona-virus kunnen de fysieke exposities in de tuinderskas in Zwaag geen doorgang vinden. Wel krijgen kunstenaars online exposure en wordt er een speciale nieuwsbrief geïntroduceerd.

Traditiegetrouw opent Kunst in de Kas met een verrassende lente-expositie. “Voor dit voorjaar hadden we het thema ‘botanische kunst’ in de planning”, aldus voorzitter Corrie Fintelman. “Botanisch-kunstenaar Pascal Stroet uit Hoorn (gefascineerd door natuur, kunst en design) zou met botanische objecten exposeren. Jawek Kwakman uit Hoorn had voor deze expositie speciale botanische ‘fractal-art kunstwerken’ gerealiseerd. Het geheel zou worden gelardeerd met balletvoorstellingen gechoreografeerd door Nanska van de Laar. Deze expositie wordt nu uitgesteld.”

Voorlopig virtueel
De fysieke exposities zijn nu weliswaar niet mogelijk. Virtueel staat Kunst in de Kas niet stil. Op de website en social media krijgen de ‘KasKunstenaars’ exposure. Er een speciale Kunst in Kas e-zine gelanceerd die elke twee weken tijd wordt uitgegeven. Hierin exposeren kunstenaars met positieve ‘oneliners’ in deze surrealistische tijd en vertellen of en hoe de COVID-19 periode hun inspireert.