Wendy Veerbeek

Wendy Veerbeek aan het werk
Wendy Veerbeek aan het werk

Wendy Veerbeek volgde de opleiding VOBK (Stichting voor ontwikkeling van Beeldende Creativiteit) tekenen & schilderen bij de Nieuwe Academie in Alkmaar. Hier leerde ze de basis en materiaalgebruik. Daarna deed ze de vervolgopleiding tekenen & schilderen, waar ze ook veel leerde over de achtergrond van verschillende kunstenaars. In het academische jaar lag de aandacht bij het ontwikkelen van een eigen stijl.

Wendy is vaak op pad met de fiets en maakt dan foto’s van de omgeving. Ze wordt elke keer weer verrast door de natuur. Deze heeft elk seizoen weer wat moois te bieden heeft. De lucht en kleuren veranderen continu, soms binnen een paar minuten.

De foto’s die ze maakt zijn vaak het startpunt van het schilderij. Ze maakte de serie ‘IJsselmeergezichten’ met acrylverf op doek. Haar schilderijen kenmerken zich door een mooi helder ‘eigen’ kleurgebruik, bijzondere sferen en compositie en een fijne penseelstreek. Ze komen puur en fris over. Er is liefde voor licht, landschap en kleur. De schilderijen zijn echte sfeerbeelden en momentopnames. Er is een mooie donker/lichtwerking aanwezig, waardoor het bijna silhouetten zijn.

In de corona-periode is Wendy ook gestart met abstract schilderen. Dat bleek een hele uitdaging. Maar door er boeken over te lezen en filmpjes te bekijken en veel uit te proberen, heeft ze ook hier haar eigen stijl gevonden.

Dubbelklik voor het vergroten van de foto’s

(De getoonde afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd)